Syntipukki

Elostelija ja seitsemän kuolinsyntiä:

Himo – itsestään selvä synti elostelijan tapauksessa. Ihminen ei pysty hallitsemaan halujaan eikä hillitsemään himojaan. Addiktio on orjuutta ja pidättyväisyys on herruutta, sekä tunteiden että halujensa herruutta.

Ylpeys – Elostelijalla on ”oikeus”, hän on ”erityislaatuinen”. Siten nusuttelija perustelee sen, että hän saa panna kaikkea mikä liikkuu, hyväksikäyttää muita vailla omantunnontuskia. Elostelija ei suhtaudu kumppaneihinsa nöyrästi tai näe heitä. Pantavat ovat elostelijalle yhdentekeviä ja merkityksettömiä. Yleensä myös hän itse on itselleen yhdentekevä, koska hän on sokea todelliselle minälleen.

Mässäily – Tämä on toisilla ihmisillä mässäilyä, irstailulla mässäilyä, yleistä kyvyttömyyttä kohtuullisuuteen. Se on yleisesti ottaen ahmimista ilman, että on itse kontrollissa. Kun kaiken nielee, kaikesta tulee lopulta paskaa.

Laiskuus – Panohenkilö ei jaksa oikeita ihmissuhteita, ei niiden vaatimaa työtä, ei tarvittavaa itsetutkiskelua, ei toisen huomioimista. Hän ei vain kykene tekemään asioita, joita hänen tarvitsisi vaikkakin hän voi tehdä paljonkin asioita, joita hänen ei pitäisi. Hyperaktiivinen tekeminen ilman ymmärrystä on pahimman luokan laiskuutta. Se on ajattelemattomuutta. Pukilta puuttuu oikeanlaista kestävyyttä ja tunnollisuutta.

Viha – Elostelija vihaa kaikkea kaunista ja herkkää eli sellaista, mikä vaatii työtä ja sielua. Viha on surkean impulssikontrollin synti. Kärsivällisyys ei tunnetusti kuulu elostelijan hyveisiin eikä elostelija kestä hankalia, ikäviä tilanteita.

Ahneus – Pukkimme on ahne. Hän haluaa kaiken. Kaikki kauniit ihmiset itselleen, hänen omaan sänkyynsä, valtaansa. Kaikki ovat vain esineitä, joita voi pitää kun itsestä tuntuu siltä. Hän pelkää menettämistä, siksi hän ei anna mitään.

Kateus – Elostelijan kateus on kateutta muiden kyvykkyyksiä tai ominaisuuksia kohtaan. Häneltä puuttuu lempeys muita kohtaan, mutta myös itseään kohtaan. Siksi elostelijamme on lopulta helvetin traaginen olento.

Synti-pukki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *