Käykö flaksi?

Mies lähestyi tuntemattomia naisia rohkeasti.

Hän oli mukavannäköinen, siistit vaatteet, muutenkin siistitty olemus. Hän oli selvästi harjoitellut muutaman hauskasti ilmaistun aloituksen, jolla sai naiset nauramaan ja rentoutumaan. Sen lisäksi hän osasi improvisoida sekä kiusoitella ja haastaa kuulijoita juuri oikealla tavalla, joten hän sai luvan istua seuraan.

Hän esitti naisille paljon avoimia kysymyksiä. Osa niistä vaikutti jälleen hieman harjoitelluilta, mutta ei se ketään haitannut. Hän kuunteli, vaikutti aidosti kiinnostuneelta. Ei kosketellut ketään. Hymyili ja nauroi kyllä paljon. Tarjosi kaikille juomat, jopa pariin otteeseen. Osti myös ravintolassa myytävistä ruusuista yhden jokaiselle pöydässä istuvalle naiselle, ei vain sille, jonka kanssa hän keskusteli eniten. Oli helppo huomata heidän välillään tiettyä kemiaa. Nainen asetti kätensä miehen reidelle, kuiskasi jotain hänen korvaansa. Mies siirsi naisen käden pois reideltään, mutta selvästi vastasi flirttiin. Muut naiset jäivät koko ajan vähän vähemmälle huomiolle. Lopulta mies jutteli heidän kanssaan vain satunnaisesti.

Mies istui pöydässä yhteensä puolisentoista tuntia. Sen jälkeen mies nousi ylös, kiitti naisia ja lähti.

Ravintolan ulko-ovella hän kaivoi taskun pohjalta sormuksen, asetti sen vasempaan nimettömäänsä, kiitti portsareita ja lähti kotiin.

Vaimo oli yhä hereillä ja itkuinen. Syytti miestä pettämisestä, kertoi että jälleen joku tuttu oli nähnyt miehen ravintolassa vieraita naisia naurattamassa.

Mies otti vaimon syleilyyn ja suukotti hiuksia. Hän vastasi kysymällä, voiko hän oikeastaan pettää vaimoaan, jos ei kuitenkaan harrastanut seksiä kenenkään kanssa. Ei edes suudellut tai halaillut. Hän haluaa olla rehellinen, ja kyllä, yksi nainen yritti kyllä koskea häneen, mutta hän sanoi heti ei ja siirsi vieraan naisen käden pois. Eikö naisen liian utelias ja tilanteen selvästi väärin tulkinnut vakooja muistanut kertoa sitä? Se mitä ravintolassa tapahtui, oli vain ja ainoastaan hauskanpitoa ja kevyttä flirttiä. Ihminen on leikkisä eläin. Ei asioita pidä ottaa niin vakavasti. Hän ei tehnyt mitään väärää, vähän jutusteli mukavia. Hän ei ikinä pettäisi vaimoaan, vaimo on hänelle se tärkein. Mies totesi vielä, että hän on omasta mielestään osoittanut olevansa riittävän luotettava. Miksi sama syytös yhä toistuu vaikka jo vuosikaudet kerta toisensa jälkeen hän on ollut uskollinen ja tullut aina suoraan kotiin? Häntä ei edes kiinnosta seksi muiden kanssa. Hänhän rakastaa vaimoaan.

Vaimo ei vastannut.

Mitkä fiilikset lukijalle syntyy tästä tarinasta? Riittääkö se, että sanoo rakastavansa ja hellii toista kun hän on läsnä vai pitäisikö kumppanin ahdistuksen tunteet ottaa jotenkin paremmin huomioon? Olisiko mies ihan yhtä ”leikkisä eläin” vaimon katseen alla?  Mikä oikeastaan lasketaan pettämiseksi? … Rakastaako tuolla tavoin toimiva mies vaimoaan oikeasti?

Eikö vähän tunnukin siltä, ettei kenelläkään tässä tarinassa oikeasti käynyt flaksi?

Siteeraan loppuun suurta 90-lukulaista ajattelijaa: ”What is Love?”

Laita Haddaway soimaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *