Käykö flaksi – Pepen tarina

Pepe katsoi kun mies tuli baariin ja tutki katsellaan baaripöydät läpi. Miehen katse kohdistui äänekkäässen naisseurueeseen ja Pepe kaivoi puhelimensa esiin. Tänä iltana hän voisi vihdoin paljastaa, mitä naisen ”rakas aviomies” harrasti.

Pepe oli jo pitkään ollut rakastunut naiseen. He olivat olleet ystäviä teini-iästä saakka. Ystäviä siksi, ettei Pepe ollut koskaan uskaltanut ilmaista tunteitaan. Jo nuorena hän koki olevansa huonompi kuin rakkaansa. Mutta hän teki kaikkensa, jotta rakastettu olisi nähnyt hänen arvonsa. Hän auttoi, kuunteli, suojeli, keskusteli, heillä oli syvä henkinen yhteys (joskus tuntikausia livahti ohi kuin varkain, kun he uppoutuivat keskusteluun) ja olivathan he joskus teini-ikäisinä suudelleet ja vähän hiplailleetkin toisiaan humalassa. Pepen vanhemmat olivat silloin tulleet yllättäen kotiin ja homma oli katkennut siihen. Pepe ei ollut enää seuraavana päivänä uskaltanut puhua asiasta, eikä siihen palattu.

Nainen muutti parikymppisenä toiselle paikkakunnalle opiskelemaan yliopistoon mutta he ylläpitivät yhteyttä. Kumpikin alkoi seurustella tahoillaan, kokeilivat vähän ihmissuhteita, se vähän kuului asiaan siinä iässä. Kului vuosia ja he tapasivat silloin tällöin – yleensä vielä vähän salaa kumppaneiltaan, vaikkei mitään seksuaalista tapahtunut. Nainen kertoi yleensä syvimmät tuntonsa Pepelle ja Pepe hänelle. Siksi tulikin järkytyksenä, että nainen oli karannut maistraatissa naimisiin jonkun miekkosen kanssa, jota Pepe ei ollut koskaan edes tavannut eikä edes kuullut naisen mainitsevan miehestä. Salamarakkaus, sielunkumppani. Näitä sanoja nainen käytti.

Pepe kuunteli, mustasukkaisena ja kärsivänä, mutta yhä hiljaa. Tarinat miehestä kuulostivat liian hyviltä ollakseen totta: aamiaiset vuoteeseen, ruusu joka päivä, hierontaa ja pitkiä esileikkejä, kalliita koruja lahjoiksi ilman mitään erityistä syytä, mies maksoi matkat ulkomaille, osteli naiselle kauniita vaatteita. Olisi hänkin pystynyt samaan. Hän olisi tehnyt enemmänkin, jos olisi vain saanut mahdollisuuden.

Tarinat vähenivät yllättävän nopeasti ensimmäisen puolentoista vuoden jälkeen. Nainen alkoi muuttua hiljaisemmaksi ja hänen hehkunsa alkoi hiipua. Hän ei pitänyt enää itse yhteyttä, ei lähtenyt kotoa. Pepe sai olla koko ajan aktiivinen ja siksi hän yritti kysellä oliko jokin hätänä, mutta nainen väitti kiven kovaan, että kaikki oli hienosti.

Pepe erosi jälleen yhdestä tyttöystävästään ja päätti jäädä yksin. Hän tiesi itse, miten paljon rakasti naista. Miksei hän saanut sanottua sitä? Monet naiset yrittivät napata hänet ”markkinoilta”, mutta häntä ei enää kiinnostanut. Hän ei myöskään jäänyt ilman satunnaista seksiseuraa, koska hän piti itsestään huolen ja oli karismaattinen kaveri.

Pepe oli kuitenkin sinkku parhaassa iässä, joten hän vietti yleensä viikonloppuisin aikaa ulkona ystäviensä kanssa. Eräänä iltana hän näki miehen baarissa. Katseli raivoissaan miehen touhua kun ajatteli naista kotona kärsimässä. Pepe alkoi nähdä miestä useamminkin baarissa. Pepe kysyi viimeisimmän kerran jälkeen ensimmäistä kertaa naiselta, oliko mies ollut ulkona ja oliko heillä ongelmia suhteessa. Silloin nainen oli purskahtanut itkuun, ei kuitenkaan sanonut mitään. Pepe koki jälleen samaa raivoa miestä kohtaan, mutta yritti pysyä rauhallisena. Hän piteli naista ja silitti hellästi rakastamansa naisen hiuksia.

Kun mies istui Pepen entisen työkaverin Tiian viereen, Pepe tiesi että tänä iltana hän näyttäisi naiselle totuuden. Ehkä nainen sitten ymmärtäisi lähteä ja näkisi myös miten paljon hän välittää naisesta.

Pepe otti kuvan siitä kun mies tilasi ruusuja seurueelle ja lähetti sen naiselle. Seuraavan kuvan hän lähetti puolta tuntia myöhemmin kun Tiia todella pani parastaan ja mies nautti joka hetkestä. Pepe toivoi, että nainen vastaisi hänelle jotain ja lähetti kuvan tekstillä: ”Samaa menoa koko ilta.” Nainen ei kuitenkaan vastannut. Pepe lähetti vielä yhden viestin kolmen aikoihin. Sen jälkeen hän lähti kotiin nukkumaan.

Häntä ahdisti, ettei nainen ollut reagoinut yhteenkään viestiin. Olikohan kaikki kunnossa? Ehkä nainen nukkui. Ehkä hän kommentoi vasta huomenna. Pepen vatsaa väänsi ja rintakehää puristi.

Huomenna hän kertoo tunteistaan. Syteen tai saveen.

Bon Jovi: Always

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *